apocalipsa dupa jean

povesti cu zane, vrajitoare si alti oameni

Incomod

Posted by ion pe noiembrie 3, 2014

Am mers ieri la vot. M-am născut aici și îmi place să mă bag în aceleași jocuri cu cei de aici. Inclusiv „de-a președintele”. Aparent în pofida faptului că eu cred că nimic, în afara minții mele, nu-mi poate influența soarta, destinul, creația; știind, de la Jung încoace, că un conducător se naște din inconștientul colectiv împlinind (și îndeplinind) o nevoie fundamentală a acestuia. Popular „avem conducătorii pe care îi merităm”.

Cred în spiritul de echipă; dacă am decis că, în echipa asta, eu am sarcina de a spăla vasele iar tu pe cea de președinte, fiecare ne vom face treaba profy.

Cu toții suntem corupți pe interior – cum am mai spus, 2000 de ani de creștinism au lăsat sechele adânci în ceea ce privește activarea fricilor fundamentale (de moarte, de anihilare, de dumnezeu). E normal, până scăpăm de ele, ca și președintele să manifeste aceste stări de corupție. E cineva care nu a dat șpagă până acum? E cineva care nu a încercat să-și cumpere mântuirea cu trei lumânări și-un acatist? Greu de crezut. E cineva care n-a pupat mâna unui tip în halat negru care ne controla viețile? Dar apoi i-a înjurat pe securiști, care făceau aceeași chestie, dar la un nivel mundan?

Hmmm…. ipocrizia îmbracă multe forme. Ar fi bine să ne analizăm stările interioare înainte de a arunca cu fraze pe Facebook de genul „dacă iese X, eu emigrez”. Problema este că tu încă crezi că, dacă iese X, poți fi influențat de el. Este o formă de dependență exterioară la care ar trebui să te gândești.

Știu, gândirea doare. Autoanaliza e cumplită. Libertatea e anxietatea supremă (chiar este, întrebați orice psiholog).

Eu pur și simplu mă joc; nu îndemn pe nimeni să voteze sau să aleagă pe unul sau pe altul. Dar dacă tot ai ales să te joci, asumă-ți chestia asta. Fii profesionist în ceea ce faci, în regulile jocului și permite-le și celor din jurul tău să fie. O faci, sau dai vina pe altul sau pe procente?

Hai, baftă aleluia pace și securitate. Oricine iese, o să fie bine. Destinul tău nu poate fi schimbat de nimeni decât de tine însuți.

Jean

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: